FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pinochetu ukinut imunitet u predmetu utaje poreza

SANTIAGO, 19. listopada 2005. (Hina/AFP) - Vrhovni sud Čilea ukinuo jeu srijedu imunitet bivšem diktatoru Augustu Pinochetu u predmetu utajeporeza, a u svezi s tajnim bankovnim računima u inozemstvu.
SANTIAGO, 19. listopada 2005. (Hina/AFP) - Vrhovni sud Čilea ukinuo je u srijedu imunitet bivšem diktatoru Augustu Pinochetu u predmetu utaje poreza, a u svezi s tajnim bankovnim računima u inozemstvu.

Odluka, koja potvrđuje ukidanje imuniteta o kojemu je u lipnju odlučio prizivni sud u Santiagu, utire put osudi Pinocheta u tom predmetu u kojemu su za sudioništvo optuženi i njegova supruga Lucia Hiriart i sin Marco Antonio Pinochet.

Sudac Sergio Munoz koji vodi istragu o financijskim pothvatima Augusta Pinocheta i njegove obitelji drži da je na stotinjak bankovnih računa u Sjedinjenim Državama i u drugim zemljama sakriveno oko 27 milijuna dolara.

Čitava je afera počela kada je u srpnju 2004., američko senatorsko povjerenstvo koje je istraživalo o pranju novca namijenjenog terorizmu otkrilo da Pinochet i neke njemu bliske osobe posjeduju tajne račune u SAD-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙