FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brazilski vidovnjak traži nagradu za otkrivanje Sadama

RIO DE JANEIRO, 8. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Brazilski sudodlučio je da je domaće pravosuđe nadležno za razmatranje tužbebrazilskog vidovnjaka koji tvrdi da su njegove informacije pomogleameričkim snagama u Iraku da pronađu skrovište bivšeg iračkogdiktatora Sadama Huseina, te traži obećanu nagradu od 25 milijunadolara.
RIO DE JANEIRO, 8. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Brazilski sud odlučio je da je domaće pravosuđe nadležno za razmatranje tužbe brazilskog vidovnjaka koji tvrdi da su njegove informacije pomogle američkim snagama u Iraku da pronađu skrovište bivšeg iračkog diktatora Sadama Huseina, te traži obećanu nagradu od 25 milijuna dolara.

Drugi najviši brazilski sud - Vrhovni sud pravde - presudio je da je brazilsko pravosuđe nadležno za slučaj vidovnjaka Jucelina Nobrege da Luza, te je odredio da se njegovom tužbom pozabavi sud u državi Minas Gerais.

Niži sud je ranije odbacio Nobreginu tužbu i odredio da je za slučaj nadležan sud u SAD-u, ali se novom odlukom predmet vraća domaćem pravosuđu.

"Sud u Minas Geraisu će presuditi u ovom slučaju", rekao je glasnogovornik Vrhovnog suda pravde.

Vidovnjak Nobrega da Luz tvrdi da su američki vojnici pronašli Sadama zahvaljujući njegovim pismima u kojima je opisao točnu lokaciju skrovišta u kojem se nalazio bivši irački diktator. U sudskoj tužbi traži nagradu od 25 milijuna dolara koju je SAD obećao za informacije o Sadamu Huseinu koji se u to vrijeme nalazio u bijegu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙