FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni skup kardiologa u Dubrovniku

DUBROVNIK , 27. listopada 2005. (Hina) - U Dubrovniku je danas počeotrodnevni međunarodni kardiološki skup, najveći takve vrste uposljednje vrijeme održan u Hrvatskoj, a organiziran je u sklopuprograma edukacije liječnika koji organiziraju Medicinski fakultetSveučilišta u Zagrebu i Klinika "Mayo".
DUBROVNIK , 27. listopada 2005. (Hina) - U Dubrovniku je danas počeo trodnevni međunarodni kardiološki skup, najveći takve vrste u posljednje vrijeme održan u Hrvatskoj, a organiziran je u sklopu programa edukacije liječnika koji organiziraju Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Klinika "Mayo".

U radu skupa sudjeluje više od 300 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, među kojima su ugledni predavači iz klinike Mayo i europskih centara Velike Britanije, Italije, Francuske, Belgije, Portugala, Danske te kardiolozi iz Hrvatske.

Među ostalim, raspravljat će se o novim spoznajama o zatajivanju srca, aritmijama i elektrofiziologiji, te koronarnim bolestima kao vodećem uzroku smrtnosti. Također će se pozornost posvetiti novim mogućnostima genskog liječenja srčanih bolesti, liječenju srčanih bolesti matičnim stanicama, te metodama poticanja stvaranja novih krvnih žila u srčanom mišiću. Bit će obrađene i recentne teme iz područja intervencijske kardiologije i ehokardiografije.

Voditelji tog skupa su akademik Ivo Čikeš i prof. dr. Davor Miličić s Klinike za bolesti srca i krvnih žila u Zagrebu, te prof. Guy Reeder iz klinike Mayo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙