FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 6. listopada 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 6. listopada 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

TOKIO - Jedina kći japanskog cara Akihita dobit će otpremninu iz kraljevske kuće veću od milijun dolara nakon udaje idućeg mjeseca kojom će dobiti status obične građanke, objavili su u četvrtak dužnosnici. Princeza Sayako (36), treba napustiti casku obitelj 5. studenoga kada će se vjenčati sa svojim izabranikom, 40-godišnjim Yoshikijem Kurodom, zaposlenim u odjelu urbanističkog planiranja u tokijskoj gradskoj upravi. Djeca, koju bi par mogao imati, neće imati pravo nasljeđivanja japanske krune. Japanska vlada isplatit će Sayako, koja se još i naziva princeza Nori, svotu od 152,5 milijuna jena (1,34 milijuna dolara), što je maksimalan iznos prema zakonu, objavio je dužnosnik agencije za carski dvor.

LOS ANGELES - Holivudska filmska zvijezda Tom Cruise trebao bi uskoro postati otac jer njegova mlada partnerica, glumica Katie Holmes koju je upoznao u travnju, očekuje dijete. Bit će to prvo dijete mlade glumice (27), koja je tek nedavno ostvarila svoju prvu veliku ulogu u filmu "Batman Begins". Cruise (43), ima dvoje djece iz braka s filmskom zvijezdom Nicole Kidman. Lee Anne DeVette, Cruiseova sestra potvrdila je trudnoću za E!Online i za časopis People. "Tom i Katie su vrlo uzbuđeni, a i cijela je obitelj uzbuđena", rekla je. "Oni su tako sretni". Holivudski par najavio je zaruke.

PARIZ - Francuski glumac Alain Delon primljen je u jednu parišku bolnicu gdje će obaviti trodnevne kardio-vaskularne pretrage, prenijeli su u srijedu mediji. "Otkazao sam predviđenu kazališnu turneju i nakon konzultacija s liječnicima odlazim na tri dana u jednu parišku kliniku gdje ću biti podvrgnut potpunim kardio-vaskularnim pretragama, uključujući i koronarografiju", rekao je francuski glumac dodajući kako je o tomu želio sam izvijestiti javnost, da bi "izbjegao medijska nagađanja". Delon, koji će 8. studenoga navršiti 70 godina, nedavno je za francusku novinsku agenciju rekao kako ima manjih srčanih problema te da će u skladu sa savjetom svojeg kardiologa otkazati turneju na koju je trebao krenuti s kazališnim komadom "Les Montagnes Russes".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙