FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni skup o vodoopskrbi u Opatiji od 12. do 14. listopada

RIJEKA,5. listopada 2005.(Hina) - Prvi stručno-poslovni skup smeđunarodnim sudjelovanjem "Prošlost, sadašnjost i budućnostvodoopskbe i odvodnje - iskustva i izazovi" održat će se od 12. do 14.listopada u Opatiji pod pokroviteljstvom predsjednika RepublikeStjepana Mesića, najavljeno je danas na konferenciji za novinare uriječkoj gradskoj upravi.
RIJEKA,5. listopada 2005.(Hina) - Prvi stručno-poslovni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Prošlost, sadašnjost i budućnost vodoopskbe i odvodnje - iskustva i izazovi" održat će se od 12. do 14. listopada u Opatiji pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u riječkoj gradskoj upravi.

Stručni skup o vodoopskrbi i odvodnji, na koji je dolazak najavilo više stotina domaćih i inozemnih sudionika iz deset zemalja, organiziran je s ciljem razmjene iskustava i informiranja o postignutim rezultatima u vodoopskrbi i odvodnji.

Povod za održavanje tog skupa ovogodišnja je 120. obljetnica riječkog Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. (ViK), odnosno 120 godina organizirane javne vodoopskrbe i odvodnje u Rijeci i njezinoj okolici.

Najavljeno je oko 40 referata te rasprave o promjenama koje će zahvatiti komunalna društva i jedinice lokalne samouprave u postupku prilagodbe i pridruživanja Europskoj uniji.

Direktor ViK-a Željko Mažar ocijenio je da će u pregovorima s Europskom unijom jedno od najtežih područja biti upravo ekologija jer su razvoj odvodnje i pročišćivača u Hrvatskoj na niskoj razini.

Na skupu će biti još predstavljene vodoopskrbne i kanalizacijske djelatnosti, suvremeni sustavi upravljanja, rezultati hidrogeoloških istraživanja, posebice na krškim brdovitim područjima, te zaštita i analiza kakvoće izvorišne vode.

Organizatori skupa su Grad Rijeka, ViK, Hrvatske vode, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva - Uprava vodnog gospodarstva te Hrvatska grupacija vodovoda i kanalizacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙