FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku sutra skup Mladeži HDZ-a

OSIJEK,30. rujna 2005.(Hina) - U Osijeku će se sutra održati skupmladeži HDZ-a, a sudionicima skupa, uz ostale dužnosnike, obratit ćese predsjednik stranke Ivo Sanader i potpredsjednik Vladimir Šeks,najavili su na konferenciji za novinare predstavnici povjerenstvaosječko-baranjskog HDZ-a i povjerenstva Mladeži HDZ-a za tu županiju.
OSIJEK,30. rujna 2005.(Hina) - U Osijeku će se sutra održati skup mladeži HDZ-a, a sudionicima skupa, uz ostale dužnosnike, obratit će se predsjednik stranke Ivo Sanader i potpredsjednik Vladimir Šeks, najavili su na konferenciji za novinare predstavnici povjerenstva osječko-baranjskog HDZ-a i povjerenstva Mladeži HDZ-a za tu županiju.

Član županijskog povjerenstva HDZ-a i državni tajnik MUP-a Ivica Buconjić kazao je kako će sutrašnji skup opovrgnuti špekulacije da je HDZ, nakon odlaska dijela članstva, izgubio potporu mladeži, ocijenivši da je HDZ nakon tih zbivanja postao "apsolutno prihvatljiv mladim ljudima koji žele modernu Hrvatsku u Europskoj uniji".

Kazao je kako je prošlo početno vrijeme euforije oko ideje regionalizma, koja je formalno bila povod izlaska dijela članstva iz stranke, istaknuvši da je "ideja ujednačenog razvoja svih dijelova RH apsolutni prioritet HDZ-a". Ustvrdio je da Vlada svojim djelovanjem potvrđuje takvo opredjeljenje te kako nije točno da Vlada ne vodi dovoljno računa o regionalnim razlikama i područjima koja su najteže stradala u Domovinskom ratu.

Dodao je kako će sutrašnji skup biti prigoda da se kaže što Vlada i pojedina ministarstva čine da pokažu kako potpora Slavoniji i Baranji nije samo deklarativna.

"Stanje u stranci apsolutno je stabilno, i HDZ se u ovoj županiji, nakon razlaza u travnju, polako konsolidira. Vrijeme bahatosti i improvizacija je iza HDZ-a", rekao je Buconjić, napomenuvši da u listopadu slijede izborne skupštine općinskih i gradskih odbora HDZ-a, tamo gdje su odlukom predsjedništva stranke bili raspušteni, a zatim, možda u studenom, i izborna skupština osječko-baranjskog HDZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙