FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peta obljetnica RACVIAC-a

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Regionalno središte za pomoć uprovedbi međunarodnih sporazuma o kontroli naoružanja - RACVIAC(Regional arms control verification and implementation assistancecentre), osnovan u okviru Pakta o stabilnosti, proslavio je danas uvojarni "Vitez Damir Martić" u Rakitju pokraj Zagreba petu obljetnicurada.
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Regionalno središte za pomoć u provedbi međunarodnih sporazuma o kontroli naoružanja - RACVIAC (Regional arms control verification and implementation assistance centre), osnovan u okviru Pakta o stabilnosti, proslavio je danas u vojarni "Vitez Damir Martić" u Rakitju pokraj Zagreba petu obljetnicu rada.

Ravnatelj te ustanove grčki brigadni general Stergios Papotis tom je prigodom podsjetio kako su RACVIAC prije pet godina, 27. listopada, osnovale hrvatska i njemačka vlada kao tijelo za pomoć u provedbi regionalnih sporazuma na području kontrole naoružanja i sigurnosti. Papotis je dodao da RACVIAC-u danas potporu pruža 20 država, a kroz svoje osoblje sudjeluje njih 14.

Govoreći na današnjoj konferenciji za novinare, naveo je da se RACVIAC razvio u uglednu ustanovu na području jugoistočne Europe.

Napomenuo je da je u radu RACVIAC-a sudjelovalo oko 2800 ljudi iz raznih zemalja koji nisu dali svoj doprinos samo kroz vojne, već i kroz civilne djelatnosti, a trenutačno u RACVIAC-u radi 38 osoba iz 14 zemalja.

Dodao je da taj centar organizira seminare i radionice u kojima se razmjenjuju iskustva bitna za sigurnost regije istaknuvši razmjenu iskustava u prenamjeni vojnih objekata i vojne industrije, zbrinjavanju prekobrojnog osoblja u Oružanim snagama i slično.

U RACVIAC-u je danas održana i prigodna svečanost na kojoj su sudjelovali i mnogi hrvatski i strani časnici te diplomatski predstavnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙