FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 27. listopada

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 27. listopada.
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 27. listopada.

ZAGREB - Konferencija za novinare u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva u vezi najnovijih informacija o ptičjoj gripi u Hrvatskoj te aktivnostima koje se poduzimaju na sprječavanju njezina širenja. Riječ je o redovitoj konferenciji koja se održava u tom Ministarstvu svaki dan nakon što je u Hrvatskoj dijagnosticiran virus ptičje gripe. (12 sati, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78, Kabinet ministra, II. kat)

ŠIBENIK - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorit će, kao pokroviteljica, 11. svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskoga rata "Šibenik 2005". (15,30 sati, hotelski kompleks "Solaris")

- Potpredsjednica Kosor nazočit će i redovitom izvještajno-izbornom Saboru HVIDR-e - Zajednice županijskih zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata. (18 sati, hotel "Ivan" u hotelskom kompleksu "Solaris")

ZAGREB - Konferencija za novinare ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt u povodu obilježavanja Europskoga dana građanskog pravosuđa. Ministrica Škare Ožbolt na konferenciji će najaviti sadržaje vezane za tu manifestaciju, a bit će predstavljeni i rezultati postignuti u sklopu Strategije reforme pravosuđa. Tijek konferencije moći će se posredstvom video linka pratiti i u Zemljišnoknjižnome dijelu Općinskoga suda u Zagrebu pa će tako biti otvoren i za građane. (10 sati, Ministarstvo pravosuđa, Dežmanova 10)

SPLIT - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta obići će radove na dionici Dugopolje - Bisko - Šestanovac, u dužini od 37 km, autoceste Split - Ploče. Ministar će također obići cestu Dugopolje - Solin (polazak u 12 sati s naplatnih kućica u Dugopolju).

ZAGREB - Početak suđenja Slobodanu Davidoviću (52), osumnjičenom da je kao pripadnik srpske specijalne postrojbe "Škorpioni" sudjelovao u ubojstvu Bošnjaka nakon pada Srebrenice i 1991. mučio zarobljene hrvatske vojnike. Davidović je sredinom lipnja uhićen u Banovcima kod Vinkovaca nakon što je amaterska snimka ubojstva šestorice Bošnjaka zarobljenih u Srebrenici 1995. prikazana na suđenju Slobodanu Miloševiću u Haagu, a kasnije i u javnosti.

Istraga protiv Davidovića najprije je pokrenuta zbog zločina nad srebreničkim Bošnjacima, da bi se kasnije proširila i zbog sumnje da je u listopadu 1991., kao pripadnik "Škorpiona", zlostavljao zarobljene hrvatske vojnike u improviziranome zatvoru u Boboti. (9 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinjskog 5)

RAKITJE - Konferencija za novinare u povodu proslave pete godišnjice RACVIAC-a (Regional Arms Control Verification and Implementation Assistance Centre). Tu su organizaciju 2000. osnovale vlade Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke u sklopu "Quickstart" projekta Radnoga stola III. Pakta o stabilnosti. RACVIAC nastoji svojim aktivnostima pružati potporu ciljevima Radnoga stola III. (obrambena i sigurnosna pitanja) u jačanju povjerenja i sigurnosti na području jugoistočne Europe. (15 sati, Knjižnica RACVIAC-a, vojarna "Vitez Damir Martić")

ROVINJ - Svečano otvorenje Drugoga kongresa hrvatskih epidemiologa u čijem će radu sudjelovati dvjestotinjak epidemiologa iz Hrvatske. Makedonije, Bosne i Hercegovine, Njemačke te drugih zemalja. Teme toga stručnog skupa su epidemiologija kroničnih nezaraznih bolesti i epidemiologija zaraznih bolesti. (9 sati, hotel "Park")

ZAGREB Predstavljanje Zbornika radova sa skupa "Život i djelo Pabla Nerude" održanoga u Zagrebu u povodu 100. obljetnice njegova rođenja. (12 sati, multimedijalna dvorana Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4)

RIJEKA - Otvaranje kazališne sezone Talijanske drame (Dramme Italiano) Hrvatskoga narodnog kazališta "Ivana pl. Zajca". Sezonu će otvoriti predstava Giacinta Galline "Zente Refada" (Skorojević) u režiji Francesca Macedonia. Ta je predstava premijerno odigrana u srpnju ove godine u sklopu festivala "Riječke ljetne noći". (19,30 sati, HNK "Ivana pl. Zajca", Uljarska 1)

ZAGREB - Drugi dan simpozija u povodu 100. obljetnice rođenja književnika Vladana Desnice. Skup su organizirali Hrvatsko društvo pisaca i Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", a održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića. (10 sati, prostorije Hrvatskoga društva pisaca - Vila Arko, Basaričekova 24)

ZAGREB - Otvaranje izložbe "Osvajanje prostora" kojom Muzej suvremene umjetnosti predstavlja Zbirku Generali Foundation iz Beča. Na izložbi će biti predstavljen reprezentativni pregled konceptualne umjetnosti, performansa i medijske umjetnosti šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća povezane s djelima mlađe generacije umjetnika. (19 sati, Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4).

ZAGREB - Koncert Majstorskoga ciklusa Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije na kojemu će - prvi put u Hrvatskoj - biti izvedena Deseta (nedovršena) simfonija Gustava Mahlera u obradi i pod ravnanjem Rudolfa Baršaia. (19,30 sati, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4).

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/ 4808 600

telefax: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙