FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukelić: nastavak restrukturiranja gospodarstva

ZAGREB,11. listopada(Hina) - Ministar gospodarstva i članPredsjedništva HDZ-a Branko Vukelić odbacio je danas kritike da Vladanema gospodarsku strategiju te najavio nastavak restrukturiranjagospodarskih grana u teškoćama, poticanje malog i srednjegpoduzetništva, stvaranje clustera.
ZAGREB,11. listopada(Hina) - Ministar gospodarstva i član Predsjedništva HDZ-a Branko Vukelić odbacio je danas kritike da Vlada nema gospodarsku strategiju te najavio nastavak restrukturiranja gospodarskih grana u teškoćama, poticanje malog i srednjeg poduzetništva, stvaranje clustera.

Clusteri su nešto što će obilježiti iduću godinu, rekao je Vukelić na konferenciji za novinare, navodeći da je uz postojeće, poput hrvatske cipele i brodogradnje, inicirano i formiranje novih clustera u turizmu, prehrambenoj i drvnoj industriji itd.

Vukelić najavljuje i bolje dane za malo i srednje poduzetništvo, navodi da su kamate na kredite sa šest-sedam posto koncem 2003. smanjene na dva do četri posto, da su banke poduzetnicima već odobrile 1,7 milijardi kuna, a još toliko zahtjeva čeka.

Naglašava da ima zainteresiranih za ulaganje u sisačku i splitsku željezaru, da će Vlada ove godine s 20 milijuna kuna pomoći tekstilcima i kožarima, da skrbi za brodogradnju itd.

Vukelić najavljuje i novi zakon o poticanju ulaganja, te pojašnjava da će se više poticaja davati za područja koja imaju velik broj nezaposlenih i slabije gospodarstvo.

Ističe da ove zime plin neće poskupjeti, a ni gorivo do daljnjega.

Uprava INE, kaže, do daljnjega je prihvatila time out, a to što joj Vlada nije odobrila povećanje cijene goriva iznad osam kuna ne ugrožava njeno poslovanje i INA će uspješno završiti ovu godinu te nema razloga da se eventualni ekstra profit slomi na građanima.

Član HDZ-ova Predsjedništva ne protivi se da USKOK ispita sporazum između HDZ-a i HSU-a u Karlovcu i da se, kaže, utvrdi, da tu nema nikakve korupcije, da je to sporazum dviju stranaka kako riješiti probleme jednog grada.

Na upit hoće li HSU istupiti iz vlasti i hoće li ona tada pasti, Vukelić odgovara da 'vlast ne pada, a hoće li HSU istupiti to je njihova stvar'.

Na traženje da komentira navodnu tvrdnju Ivana Tudića (HSU) da je sporazum s HDZ-om bio greška, Vukelić uzvraća 'mislite na gospodina Tudića, 75-ogodišnjaka, neiskusan političar'.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙