FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska "samo koji dan udaljena" od pristupnih pregovora

BRUXELLES, 1. listopada 2005. (Hina/dpa) - Hrvatska bi mogla početipristupne pregovore s Europskom unijom za koji dan, izjavili su usubotu vodeći članovi Socijalističke stranke u Europskome parlamentu.
BRUXELLES, 1. listopada 2005. (Hina/dpa) - Hrvatska bi mogla početi pristupne pregovore s Europskom unijom za koji dan, izjavili su u subotu vodeći članovi Socijalističke stranke u Europskome parlamentu.

U izjavi nakon razgovora s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom i predsjednikom Stjepanom Mesićem zamjenici predsjednika Socijalističke stranke u Europskome parlamentu Jan Marinus Wiersma i Hannes Swoboda rekli su kako se nadaju da će pregovori početi u ponedjeljak.

"Vjerujem da je još moguće da Hrvatska ostvari taj važan korak, ako se riješe preostala pitanja", rekao je nizozemski europarlamentarac Wiersma, koji je parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku.

Suradnja službenoga Zagreba s Međunarodnim sudom za ratne zločine na području bivše Jugoslavije (ICTY) dobro napreduje, kaže se u Wiersminu priopćenju i dodaje kako su razgovori glavne haške tužiteljice Carle del Ponte u Zagrebu bili dobar znak.

Wiersma i Swoboda izjavili su da Socijalistička stranka oduvijek podržava hrvatsko približavanje EU-u po uvjetom da budu ispunjeni svi potrebni uvjeti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙