FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: ako ne postignemo dogovor sa Slovenijom predstoji nam međunarodni sud

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićizjavio je danas da ukoliko Hrvatska i Slovenija ne pronađu racionalnorješenje oko razgraničenja na moru predstoji jedino odlazak predmeđunarodni sud.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas da ukoliko Hrvatska i Slovenija ne pronađu racionalno rješenje oko razgraničenja na moru predstoji jedino odlazak pred međunarodni sud.

"Ukoliko ne nađemo racionalno rješenje, ako ne sjednemo za stol i ne priznaju se činjenice, prije svega one koje je utvrdila Badinterova komisija, onda idemo pred međunarodni sud u Haagu", kazao je predsjednik Mesić odgovarajući na novinarsko pitanje što misli o odluci slovenskog parlamenta o proglašenju epikontinetalnog pojasa i i nekim najavama u Sloveniji da se to pitanje riješi referendumom.

Nikakve prijetnje ne dolaze u obzir, mogu se malo dizati tenzije, ali ako se ne pronađe racionalno rješenje za pregovaračkim stolom, predstoji jedino odlazak pred međunarodni sud, odgovorio je predsjednik Mesić novinarima na Kongresu o psihofarmakoterapiji u zagrebačkom hotelu Westin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙