FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kršulj: Vukelića je ubio samo Jung

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Drugooptuženi za ubojstvo22-godišnjeg labinskog studenta Masimo Kršulj danas je odbacio optužbeda je ubio Antu Vukelića, rekavši da ga je nožem usmrtio samoprvooptuženi Dragan Jung.
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Drugooptuženi za ubojstvo 22-godišnjeg labinskog studenta Masimo Kršulj danas je odbacio optužbe da je ubio Antu Vukelića, rekavši da ga je nožem usmrtio samo prvooptuženi Dragan Jung.

Iznoseći obranu na zagrebačkom Županijskom sudu, Kršulj je odbacio tvrdnje odvjetništva da se s Jungom dogovarao o Vukelićevu ubojstvu.

"Vukelića je ubio Jung", kazao je Kršulj i dodao da ne zna koji su bili Jungovi motivi.

Kršulj je rekao da je na dan ubojstva, 12. veljače, došao u svoj podstanarski stan, gdje se trebao naći s Jungom i Vukelićem. U kuhinji je, ustvrdio je, zatekao Vukelića svezana za stolac i vidio kako ga je Jung ubo u vrat.

"Vukelić se zatim oslobodio i pošao prema meni, ali je pao na leđa. Kad sam pružio ruku u namjeri da vidim što je s Vukelićevim vratom, Jung me nožem ubo u lijevo rame i udario u glavu", ispričao je Kršulj.

Dodao je da se Jung, klečeći na tlu, tada ponovno okrenuo Vukeliću i počeo ga ubadati u prsa i trbuh barem desetak puta, a zatim i nekoliko puta u leđa.

Kad mi je Jung zaprijetio da ću završiti kao Vukelić ako ga ne poslušam, počeo sam pripremati vreće za smeće, dodao je Kršulj.

U te su vreće, po policijskim tvrdnjama, trebali staviti raskomadano Vukelićevo tijelo i odbaciti ga po kontejnerima.

Kršulj je ispričao da im je susjed zbog buke pozvonio na vrata, na što je Jung rekao da je u stanu "fešta", vratio se i Vukelića pokrio plahtom.

Ja sam otišao u drugu sobu odakle sam vidio da Jung uzima sjekiru i ponovno kleči nad Vukelićem, rekao je Kršulj, koji je tada, kako tvrdi, okrenuo glavu i čuo tri do četiri udarca te uzeo ključeve i pobjegao van.

"Nisam želio umrijeti taj dan", rekao je Kršulj.

Do zgrade se vratio poslije, vidio policiju i otišao, a noć je prespavao kod prijatelja kojem nije želio govoriti o ubojstvu. Iduće jutro uhitila ga je policija.

Kršulj je rekao da je ubijenog poznavao od prvog razreda osnovne škole, da su bili prijatelji, da je poznavao njegovu obitelj i da se Vukelić zaštitnički ponašao prema njemu.

Junga je upoznao 2001. na treningu, a do desetak dana prije ubojstva živjeli su zajedno.

Dvojica su mladića optužena da su 12. veljače ove godine u stanu u Ulici Crvenog križa Vukelića 44 puta uboli nožem i udarili sjekirom. Vukelić nije umro od rana, a kad se osvijestio u stanju šoka, pao je preko ograde s petog kata.

Suđenje, koj je počelo jučer iskazom Junga, nastavlja se sutra iskazima svjedoka. Jung je priznao krivnju, ali je ustvrdio da je Kršulj prvi ubo Vukelića, te da su zlodjelo učinili zajedno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙