FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatar: za ubojstvo sina tri i pol godine zatvora

ZLATAR, 26. listopada 2005. (Hina) - Županijski sud u Zlataru uponovljenu je suđenju nepravomoćno osudio Damira Tuđu (67) iz PavlovcaZabočkog na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog ubojstva sinaErnesta (37).
ZLATAR, 26. listopada 2005. (Hina) - Županijski sud u Zlataru u ponovljenu je suđenju nepravomoćno osudio Damira Tuđu (67) iz Pavlovca Zabočkog na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog ubojstva sina Ernesta (37).

Na Županijskom sudu ponovljeno je suđenje umirovljenom službeniku Tuđi zbog postupovne pogrješke u tijeku prvog suđenja i potvrđena mu je kazna izrečena proljetos na istome sudu.

Obrana se žalila jer na jednoj od zadnjih rasprava, koja je počela iznova jer je prekoračen vremenski rok, nije pozvana Tuđina kći koja je prije svjedočila pa se i na njezinu iskazu temeljila presuda Tuđi starijem. Kći je, naime, na prijepornome ročištu mogla prihvatiti zakonsku blagodat i ne svjedočiti protiv oca.

Tuđa je proglašen krivim jer je u prekoračenju nužne obrane 5. srpnja prošle godine između 18,30 i 19 sati u dnevnoj sobi obiteljske kuće, nakon svađe sa sinom koji ga je dvaput udario u glavu, nožem s oštricom od 16 cm ranio sina Ernesta u prsa, zbog čega je Ernest ubrzo iskrvario.

Državno je odvjetništvo Tuđu najprije optužilo za "klasično" ubojstvo, no nakon iskaza svjedoka i njegove obrane djelo je preoblikovalo u ubojstvo u prekoračenju nužne obrane.

Tuđa se nalazi u pritvoru od srpnja prošle godine u kojemu će dočekati i pravomoćnost presude.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙