FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odgođen nastavak suđenja za zločin na Ovčari

BEOGRAD,3. listopada 2005.(Hina) - Nastavak suđenja optuženima zaratni zločin na Ovčari, ubojstvo 200 hrvatskih ratnih zarobljenika1991. godine, u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu, uponedjeljak je odgođeno za 14. studenoga zbog spriječenostimedicinskih vještaka da se pojave pred sudom.
BEOGRAD,3. listopada 2005.(Hina) - Nastavak suđenja optuženima za ratni zločin na Ovčari, ubojstvo 200 hrvatskih ratnih zarobljenika 1991. godine, u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu, u ponedjeljak je odgođeno za 14. studenoga zbog spriječenosti medicinskih vještaka da se pojave pred sudom.

Predsjednik vijeća, sudac Vesko Krstajić kazao je da se suđenje, s obzirom na nedolazak vještaka, ali i zbog toga što je sud "u međuvremenu došao do još nekih dokaza", odgađa za mjesec i pol dana. To će biti i dovoljno vrijeme da odvjetnici optuženih mogu proučiti nalaze vještaka koji su u međuvremenu stigli sudu.

Za zločin na Ovčari, u postupku koji je počeo u ožujku prošle godine, optuženo je 16 pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva supoderica", koju je osnovala Srpska radikalna stranka u Šidu 1991. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙