FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osumnjičeni za ubojstva u Kaptolu sproveden istražnom sucu

POŽEGA, 3. listopada 2005. (Hina) - Dvadesetdevetgodišnji D.M.,državljanin Bosne i Hercegovine iz Viteza, pod sumnjom da je prošlivikend u Kaptolu počinio kažnjiva djela teškog ubojstva, ubojstva ipokušaja ubojstva danas je u Požegi sproveden istražnom sucuŽupanijskog suda Berislavu Devčiću.
POŽEGA, 3. listopada 2005. (Hina) - Dvadesetdevetgodišnji D.M., državljanin Bosne i Hercegovine iz Viteza, pod sumnjom da je prošli vikend u Kaptolu počinio kažnjiva djela teškog ubojstva, ubojstva i pokušaja ubojstva danas je u Požegi sproveden istražnom sucu Županijskog suda Berislavu Devčiću.

Osumnjičenik se tijekom saslušanja branio šutnjom, izvijestio je načelnik požeško-slavonske Policijske uprave Nikola Janković na konferenciji za novinare.

"Nakon očevida i kriminalističke istrage utvrđena je osnovana sumnja da je D.M. počinio ta tri kažnjiva djela. Drugi uhićenik N.K. (24), također državljanin BiH iz Viteza, doveden je istražnome sucu kao svjedok, a bit će sproveden sucu za prekršaje zbog nezakonita boravka u Hrvatskoj", rekao je.

Slijedi izvješće državnome inspektoratu u Požegi, budući da su obojica radila bez radne dozvole, izvijestio je Janković.

U idućih 48 sati, kako je rekao Branimir Miljević, predsjednik Županijskog suda u Požegi, Županijsko državno odvjetništvo protiv osumnjičenog će podnijeti istražni zahtjev, nakon čega će mu najvjerojatnije biti određen pritvor. Kako je riječ o stranom državljaninu, osumnjičeni D.M., koji se tijekom saslušanja branio šutnjom, zatražio je da se o cijelom slučaju izvijesti konzularno predstavništvo BiH u Hrvatskoj.

Kako u tijeku kriminalističke obrade nije pronađen nož kojim su, kako se pretpostavlja, počinjena ubojstva, u njegovo će traženje, najavio je Janković, biti uključeni i pripadnici osječko-baranjske Policijske uprave. Pretpostavlja se da je nož odbačen na nepristupačnim dijelovima šumskih predjelau okolici Orahovice gdje je osumnjičeni i uhićen.

U tragediji koja se dogodila u Kaptolu ubijen je maloljetnik Valentin Odoljević (16) iz Podgorja te Anto Piličić (23) iz Kaptola, a teško je ozlijeđen Miroslav Odoljević (18), brat ubijenog Valentina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙