FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: Ivan Tudić o potpisu na sporazumu s HDZ-om

KARLOVAC, 10. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik karlovačkogaGradskog vijeća Ivan Tudić (HSU) priopćio je danas medijima da njegovpotpis na Sporazum s HDZ-om o zajedničkom djelovanju u Gradskomvijeću, kojim je prije regulirana provedba programa za pomoćumirovljenicima, ne znači da prelazi u vladajuću koaliciju HDZ - HSLS- DC i HSP.
KARLOVAC, 10. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik karlovačkoga Gradskog vijeća Ivan Tudić (HSU) priopćio je danas medijima da njegov potpis na Sporazum s HDZ-om o zajedničkom djelovanju u Gradskom vijeću, kojim je prije regulirana provedba programa za pomoć umirovljenicima, ne znači da prelazi u vladajuću koaliciju HDZ - HSLS - DC i HSP.

Napominje da je i dalje član Hrvatske stranke umirovljenika i da će djelovati u skladu s odlukama HSU-a.

Tudić je priopćio da je zbog "neopreza i političkog neiskustva" potpisao taj sporazum isključivo "kao predsjednik Gradskog vijeća, a ne u ime HSU-a" i to zato da bi "dao potporu sadašnjoj vlasti u osiguranju pomoći najugroženijem dijelu karlovačkih umirovljenika".

Tim je sporazumom stavljen van snage onaj sporni iz srpnja koji su potpisali predsjednik karlovačkog HDZ-a i ministar Branko Vukelić te vijećnik karlovačkog HSU-a Franjo Capan u kojem je bila i odredba o dvadeset tisuća kuna mjesečno za funkcioniranje HSU-a. U novom sporazumu koji je potpisao Tudić te odredbe nije bilo.

Tudić u današnjem priopćenju također objašnjava da nije znao da mu je potreban pristanak stranke kad djeluje kao predsjednik Gradskog vijeća, ali da po pravilima HSU-a, o važnim stvarima ne može djelovati samostalno, bez odluka stranke.

"Moje su namjere bile čiste i jasne i nisam zaslužio da me se u novinama etiketira kao prebjega i nečasnu osobu", piše Tudić.

Vijećnik Franjo Capan (HSU) potkraj srpnja se unatoč protivljenju svoje stranke priklonio koaliciji HDZ - HSLS - DC s HSP-om, kao i Sanja Katić koja je u Gradsko vijeće izabrana s koalicijske liste SDP - HSS - LS.

Oboje su prije toga dali svoj potpis SDP-ovu kandidatu za gradonačelnika Dariju Jankoviću, ali su na utemeljiteljskoj skupštini koaliciji SDP - HSS - LS uskratili svoje glasove i priklonili se koaliciji HDZ - HSLS - DC s HSP-om. koja je preuzela vlast.

Mediji i oporbeni vijećnici nazivaju to "nemoralnom političkom trgovinom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙