FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski konzervativci protiv reforme izbora stranačkog čelnika

LONDON, 27. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Britanska oporbenaKonzervativna stranka glasovala je u utorak za postojeći sustav izborastranačkog čelnika, suprotno zahtjevu predsjednika Michaela Howardakoji je tražio promjene.
LONDON, 27. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Britanska oporbena Konzervativna stranka glasovala je u utorak za postojeći sustav izbora stranačkog čelnika, suprotno zahtjevu predsjednika Michaela Howarda koji je tražio promjene.

Howard je predlagao da za predsjednika stranke glasuju samo parlamentarni zastupnici, a ne kao dosad izaslanici na stranačkoj konvenciji.

Naime, konzervativni zastupnici u donjem i gornjem domu britanskog parlamenta i članovi stranke u Europskom parlamentu, kao i čelnici lokalnih ogranaka glasovali su za zadržavanje starog sustava.

Howard je u svibnju najavio da će odstupiti s dužnosti nakon trećeg uzastopnog izbornog poraza od laburista premijera Tonyja Blaira. Očekuje se da će ponuditi ostavku tijekom ili nakon godišnje stranačke konvencije u Blackpoolu, koja završava 6. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙