FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija: Cameron i Davis u utrci za vođu konzervativaca

LONDON, 20. listopada 2005. (Hina/AP) - Britanska oporbenakonzervativna stranka, koja još uvijek traži vjerodostojnog izazivačaza laburističkog premijera Tonyja Blaira, svoju je potragu za novimčelnikom u četvrtak suzila na dva kandidata.
LONDON, 20. listopada 2005. (Hina/AP) - Britanska oporbena konzervativna stranka, koja još uvijek traži vjerodostojnog izazivača za laburističkog premijera Tonyja Blaira, svoju je potragu za novim čelnikom u četvrtak suzila na dva kandidata.

Najmlađi kandidat David Cameron (39) u četvrtak je na tajnom glasovanju konzervativnih zastupnika u Donjem domu parlamenta pobijedio dobivši 90 glasova, a iza njega je s 57 glasova 56-godišnji konzervativni tvrdolinijaš David Davis.

Oni sada imaju šest tjedana da pridobiju glasove 300.000 članova stranke koji će novog čelnika birati početkom prosinca.

Dužnosnik stranke zadužen za vanjske poslove Liam Fox, koji je osvojio 51 glas, ispao je iz konkurencije. Nakon tri izborna poraza za redom izbor čelnika konzervativne stranke ključni je trenutak za stranku.

Tijekom posljednjih osam godina četiri čelnika nisu uspjela povećati potporu stranci, a članovi se nadaju da će se njihov idući izbor pokazati uspješnijim.

Cameronova kampanja dobiva na zamahu a po ispitivanjima javnog mišljenja on je favorit u utrci za stranačkog čelnika. Cameron kaže da stranka mora pokazati da je u skladu s Britanijom 21. stoljeća i prihvatiti socijalno liberalniju politiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙