FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska pučka stranka odbila deklaraciju Sabora

LJUBLJANA,7. listopada 2005.(Hina) - Slovenska pučka stranka (SLS)odbacila je u petak deklaraciju Hrvatskog sabora kojom je zakon oslovenskom ekološkom i epikontinetalnom pojasu proglašen pokušajempovrede hrvatskog suvereniteta i ništavnim aktom bez utemeljenja umeđunarodnom pravu.
LJUBLJANA,7. listopada 2005.(Hina) - Slovenska pučka stranka (SLS) odbacila je u petak deklaraciju Hrvatskog sabora kojom je zakon o slovenskom ekološkom i epikontinetalnom pojasu proglašen pokušajem povrede hrvatskog suvereniteta i ništavnim aktom bez utemeljenja u međunarodnom pravu.

Taj je zakon "unutarnji akt suverene države" koji druge države ne mogu osporavati, a hrvatske su reakcije "emocionalne i rezultat očitog nepoznavanja i nepoštivanja međunarodnog prava", navodi se među ostalim u izjavi stranke koja sudjeluje u koalicijskoj vladi premijera Janeza Janše.

"Prihvaćanje zakona o slovenskom epikontinentalnom i ekološkom pojasu očito je bio pravi potez koji učvršćuje slovenske pozicije. Slovenija je bezbroj puta popuštala Hrvatskoj u iskrenoj želji da dođe do sporazuma, a sada je došlo krajnje vrijeme za jasnu politiku i dugoročnu odgovornu strategiju u rješevanju otvorenih pitanja", navodi SLS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙