FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački ministar obrane najavio povlačenje postrojbi iz BiH

BERLIN, 22. listopada 2005. (Hina) - Njemački ministar obrane PeterStruck (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) najavio je uintervjuu za dnevnik "Welt am Sonntag" u subotu povlačenje većegdijela njemačkih postrojbi iz Bosne i Hercegovine i s Kosova.
BERLIN, 22. listopada 2005. (Hina) - Njemački ministar obrane Peter Struck (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) najavio je u intervjuu za dnevnik "Welt am Sonntag" u subotu povlačenje većeg dijela njemačkih postrojbi iz Bosne i Hercegovine i s Kosova.

"Iz Bosne povlačimo 300 od stacioniranih 1000 vojnika", rekao je Struck najavljujući i skoro povlačenje njemačkih vojnika na Kosovu.

"Što se Kosova tiče mislim da će se situacija tamo razbistriti za sljedećih pola godine nakon čega možemo povući vojnike", smatra Struck. On je međutim odbio navesti datum konačnog povlačenja vojnika Bundeswehra s Balkana.

Njemački ministar obrane koji na dužnosti ostaje do sredine sljedećeg mjeseca, najavu povlačenja njemačkih vojnika povezuje s ponašanjem lokalnih političara na Balkanu.

"Moj dojam je da političari na Balkanu teže tomu da se opuste i da posao prepuste drugima", smatra Struck ta zaključuje da se političare u regiji polako treba privikavati na to da sudbinu preuzmu u vlastite ruke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙