FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skopje: Bučkovski i Berisha za nepromjenjivost granica

SKOPJE, 21. listopada 2005. (Hina) - Makedonija i Albanija imajuizvanredne odnose i isti stav glede nepromjenjivosti granica u regijikod rješavanja konačnog statusa Kosova, suglasili su se u petak uSkopju makedonski premijer Vlado Bučkovski i albanski premijer SaliBerisha.
SKOPJE, 21. listopada 2005. (Hina) - Makedonija i Albanija imaju izvanredne odnose i isti stav glede nepromjenjivosti granica u regiji kod rješavanja konačnog statusa Kosova, suglasili su se u petak u Skopju makedonski premijer Vlado Bučkovski i albanski premijer Sali Berisha.

Bilo koje rješenje za Kosovo koje neće izazvati promjene granica u regiji prihvatljivo je za Makedoniju, izjavio je na konferenciji za novinstvo nakon razgovora makedonski premijer Bučkovski.

Berisha, koji se nalazi u jednodnevnom službenom posjetu Makedoniji, suglasan je sa stajalištem da se razgovori o statusu Kosova trebaju rukovoditi načelom poštovanja postojećih granica na Balkanu. On također drži da rješenje kosovskog pitanja treba biti u suglasnosti s voljom građana Kosova i međunarodne zajednice.

Prije dva dana Bučkovski je u Skopju razgovarao i s premijerom privremene kosovske Vlade Bajramom Kosumijem. Prema pisanju dnevnika Utrinski vesnik, Bučkovski tada nije dao izravnu potporu neovisnosti Kosova, nezadovoljan što od Kosumija nije dobio traženo pismeno jamstvo o nemijenjanju državne granice.

Bučkovski je, piše list, ponovio da će Skopje poduprijeti svaku odluku Prištine i Beograda o statusu Kosova koja će poštivati teritorijalni integritet Makedonije.

Susrete i konzultacije s albanskim i kosovskim premijerima Berishom i Kosumijem prije pregovora o statusu Kosova inicirao je makedonski premijer Bučkovski uoči službenog posjeta SAD-u i susreta s američkim predsjednikom Georgom Bushom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙