FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanija osniva ekipu za praćenje ptičije gripe

PRIŠTINA,19. listopada 2005.(Hina) - Premda u Albaniji nema nijednogslučaja ptičje gripe vlada u Tirani odlučila je osnovati skupinustručnjaka koja će pratiti opasnost od izbijanja te bolesti nakon štoje u Grčkoj zabilježen slučaj zaraze.
PRIŠTINA,19. listopada 2005.(Hina) - Premda u Albaniji nema nijednog slučaja ptičje gripe vlada u Tirani odlučila je osnovati skupinu stručnjaka koja će pratiti opasnost od izbijanja te bolesti nakon što je u Grčkoj zabilježen slučaj zaraze.

Međuresornu skupinu činit će zamjenici ministara zdravlja i poljoprivrede te tri stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije koji bi se trebali okupljati jednom tjedno, prenijela je Albanska telegrafska agencija (ATA).

Glasnogovornica ministarstva zdravlja, Odeta Habibi priopćila je kako će "stručnjaci iz oblasti javnog zdravstva, veterinari i biolozi obavljati kontrole i periodične testove u svim oblastima u kojima se uzgaja perad, na farmama i na staništima, gdje postoji najveća opasnost od pojave virusa".

Albanska vlada priopćila je da je naručila 100.000 doza odgovarajućeg lijeka za slučaj izbijanja epidemije ptičje gripe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙