FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS traži od Vlade da radi poskupljenja energenata pomogne siromašnije građane

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS)zatražila je danas od Vlade da radi učestalog poskupljenja energenatanovčano potpomogne najugruženije obitelji kako bi one mogle podmirititroškove uzrokovane rastom cijena energenata.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) zatražila je danas od Vlade da radi učestalog poskupljenja energenata novčano potpomogne najugruženije obitelji kako bi one mogle podmiriti troškove uzrokovane rastom cijena energenata.

Sindikat predlaže da se građanima isplati po 400 kuna za studeni, prosinac 2005. i prva dva mjeseca iduće godine, pod uvjetom da mjesečni prihod po članu obitelji podnositelja zahtjeva ne prelazi 1.500 kuna u prethodna tri mjeseca.

Vlada bi do 31. siječnja 2006. trebala na temelju kretanja cijene energenata utvrditi kako bi se prijedlog primjenjivao nakon veljače 2006, kažu u sindikatu.

HUS smatra da Vlada ima mogućnost donijeti takvu odluku, čime bi pokazala socijalnu osjetljivost i brigu za najugroženije, a sredstva za isplatu osigurala bi se iz povećanih prihoda države koja su uprihodovana iz povećanih cijena energenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙