FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS: reforma zdravstva počela na neprihvatljiv način

ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS)ocijenila je danas da je nužno potrebna reforma zdravstvenog sustavapočela na neprihvatljiv način.
ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) ocijenila je danas da je nužno potrebna reforma zdravstvenog sustava počela na neprihvatljiv način.

Hrvatska nema vizije, koncepcije, ni strategije u reformi zdravstvenog sustava, pa će se reforma provesti pod snažnim uplivom Svjetske banke skrivena od javnosti i bez socijalnog konsenzusa, ističe HUS u priopćenju.

Dugoročne posljedice tako provedene reforme snosit će građani većim pojedinačnim izdvajanjem za zdravstvene usluge i proizvode, ali i s osjetno nižom razinom tih usluga.

Stoga HUS traži da se prilikom izrade reforme zdravstvenog sustava zadrži socijalnost i solidarnost u zaštiti zdravlja, te da se participacija temelji na ukupnom prihodu imovine obitelji.

HUS predlaže organiziranje javne rasprave uz sudjelovanje stručnjaka i cehovskih udruga o cjelini zdravstvenog sustava i njegovom uklapanju u paket zakona o socijalnoj sigurnosti.

Također treba provesti učinkovitu reorganizaciju zdravstvenih institucija i otkloniti korupciju u zdravstvu, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙