FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin i Blair za snažniju suradnju glede terorizma

LONDON, 5. listopada 2005. (Hina/AP) - Ruski predsjednik Vladimir Putini britanski premijer Tony Blair u srijedu su objavili da će osnažitisuradnju u borbi protiv terorizma.
LONDON, 5. listopada 2005. (Hina/AP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin i britanski premijer Tony Blair u srijedu su objavili da će osnažiti suradnju u borbi protiv terorizma.

"Rusija i ruski narod, kao Velika Britanija i Britanci, znaju kakvu prijetnju predstavlja globalni terorizam. Ali također dijelimo i odlučnost da ne dozvolimo da nas terorizam porazi", rekao je Blair.

Britanski je premijer pozvao Putina da posjeti Kobru - podzemnu sobu za sastanke. Putin je prvi strani čelnik pozvan u Kobru, koju premijer koristi za koordiniranje akcija kao odgovor na izvanredna stanja i prirodne katastrofe.

Nakon sastanka dvojice čelnika izdano je priopćenje u kojem stoji da su dvije strane "odlučne nastaviti i ojačati zajedničko partnerstvo, posebice putem dinamičnije suradnje između sigurnosnih službi".

Ruski predsjednik je predao i odličja petorici Britanaca koji su omogućili spašavanje ruske podmornice u kolovozu na Kamčatki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙