FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četiri kandidata za vođu britanskih konzervativaca

LONDON, 13. listopada 2005. (Hina/AP) - Nominacije za vodeće mjesto ubritanskoj oporbenoj Konzervativnoj stranci zaključene su u četvrtak,a u utrci za nasljednika Michaela Howarda četiri su kandidata.
LONDON, 13. listopada 2005. (Hina/AP) - Nominacije za vodeće mjesto u britanskoj oporbenoj Konzervativnoj stranci zaključene su u četvrtak, a u utrci za nasljednika Michaela Howarda četiri su kandidata.

Dužnosnik stranke zadužen za pravosuđe David Davis (56) favorit je u prvoj fazi utrke i podržava ga 67 parlamentarnih zastupnika iz te stranke. David Cameron, zadužen za obrazovanje, na drugom je mjestu s 34 zastupnička glasa, a slijede ga bivši ministar financija Kenneth Clarke s 23, te dužnosnik za vanjske poslove Liam Fox sa 16 glasova.

Tajno glasovanje 196 zastupnika stranke održat će se 18. i 20. listopada kada će otpasti kandidati s najmanje glasova.

O dvojici kandidata koji dobiju najviše glasova izjasnit će se 300.000 članova stranke, a rezultati će biti poznati 6. prosinca.

Konzervativci se nisu oporavili od pobjede laburističkog premijera Tonyja Blaira na izborima 1997. i najdulje su u oporbi od 1836. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙