FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračke snage uhitile nećaka Sadama Huseina

BAGDAD, 20. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Iračke snage sigurnostiuhitile su u gradu Tikritu (sjever) nećaka svrgnutog predsjednikaSadama Huseina zbog sumnje da je financirao pobunjenike, kazao je učetvrtak dužnosnik Mowaffaq al-Rubaie.
BAGDAD, 20. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Iračke snage sigurnosti uhitile su u gradu Tikritu (sjever) nećaka svrgnutog predsjednika Sadama Huseina zbog sumnje da je financirao pobunjenike, kazao je u četvrtak dužnosnik Mowaffaq al-Rubaie.

Yasser Sabawi uhićen je u Tikritu - rodnome mjestu Sadama Huseina - upravo u srijedu kada su stanovnici prosvjedovali protiv početka sudskog procesa Sadamu Huseina kojemu se sudi za zločine protiv čovječnosti.

"Viđen je kako dijeli novce prosvjednicima potičući ih na nasilje", rekao je savjetnik za nacionalnu sigurnost al-Rubaie.

Rubaie je za televiziju Al Arabiju kazao da je Sabawi osumnjičen za financiranje pobunjenika iz redova muslimanskih sunita koji stalno napadaju civile i iračke proameričke dužnosnike.

Sjedinjene Države zamrznule su imovinu šestorice Sadamovih nećaka. Optužili su ih za financiranje pobunjenika među kojima su bivši pripadnici stranke Baas i Sadamovi pristaše koji žele svrgnuti vladu predvođenu šijitima (muslimanska skupina) i Kurdima (narod), zajednicama koje su bile ugnjetavane u vrijeme Sadamova sunitskog režima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙