FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sadamovi odvjetnici žele više vremena za pripremu obrane

BAGDAD, 19. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Odvjetnik Sadama Huseinarekao je prvog dana suđenja u srijedu da odgoda od 40 dana početkasuđenja za zločine protiv čovječnosti nije dovoljna da bi se obrana upotpunosti pripremila.
BAGDAD, 19. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Odvjetnik Sadama Huseina rekao je prvog dana suđenja u srijedu da odgoda od 40 dana početka suđenja za zločine protiv čovječnosti nije dovoljna da bi se obrana u potpunosti pripremila.

"Oni su početak suđenja odgodili za 28. studeni no nama je potrebno barem tri mjeseca da proučimo dokumente. Vidjet ćemo što možemo napraviti", rekao je agenciji Reuters Khalil al-Dulaimi nakon trosatnog ročišta.

On je rekao da je jedna od stvari na kojima radi dobivanje dozvole za strane odvjetnike da dođu u Bagdad kako bi branili Sadama na sudu. Govoreći o suđenju održanom u srijedu on je rekao da je ono odlično prošlo no uputio je i kritiku tužitelju. "On nije djelovao kao tužitelj već prije kao neprijatelj; to je bilo politički", rekao je Dulaimi.

Jedan član Sadamovog pravnog tima iz Londona je ocijenio da je suđenje u Bagdadu bilo "čisto kazalište".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙