FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarski parlamentarci u posjetu Saboru

ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Izaslanstvo Odbora za europskeposlove Nacionalne skupštine Republike Mađarske posjetilo je u srijedusabor u kojem se sastalo s članovima saborskog odbora za vanjskupolitiku, priopćeno je iz saborske službe za odnose s javnošću.
ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Izaslanstvo Odbora za europske poslove Nacionalne skupštine Republike Mađarske posjetilo je u srijedu sabor u kojem se sastalo s članovima saborskog odbora za vanjsku politiku, priopćeno je iz saborske službe za odnose s javnošću.

Član odbora Krešimir Čosić zahvalio je mađarskim parlamentarcima na čelu s predsjednikom odbora Matyasom Eorsijem na posjetu u ovom ključnom trenutku za Hrvatsku, trenutku otvaranja pregovora s EU, gdje će stručna pomoć i iskustvo Mađarske Hrvatskoj biti i te kako značajno.

Eorsi je rekao da je mađarska vanjska politika zainteresirana za proširenje Europske unije tako da čitav kontinent postane jedinstven, a prvorazredni interes Mađarske je da u svom susjedstvu ima što više punopravnih članica EU. Istaknuo je da Hrvatsku očekuje zahtjevan posao, posebice na području privatizacije, ukidanja državnih potpora za razvoj industrije, zaštite okoliša, te stjecanja vlasništva stranaca nad hrvatskim nekretninama, što će biti teška pitanja.

Potpredsjednik mađarskog odbor Laszlo Koosi predložio je da se stručni odbori mađarskog i hrvatskog parlamenta počnu sastajati, možda i zajednički zasjedati, na temu poljoprivrede i zaštite okoliša, kako bi Hrvatska dobila pomoć za ta dva poglavlja, koja su među težima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙