FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Federacija BiH: INA-MOL strateški većinski partner u dokapitalizaciji Energopetrola

MOSTAR, 14. listopada 2005. (Hina) - Vlada Federacije BiH u petak jena svojoj sjednici u Mostaru odlučila je da hrvatsko-mađarski naftnikonzorcij INA - MOL postane strateški većinski partner udokapitalizaciji naftne kompanije Energopetrol u BiH, izjavio jeposlije podne predsjednik Vlade Federacije BiH Ahmed Hadžipašić.
MOSTAR, 14. listopada 2005. (Hina) - Vlada Federacije BiH u petak je na svojoj sjednici u Mostaru odlučila je da hrvatsko-mađarski naftni konzorcij INA - MOL postane strateški većinski partner u dokapitalizaciji naftne kompanije Energopetrol u BiH, izjavio je poslije podne predsjednik Vlade Federacije BiH Ahmed Hadžipašić.

On je objasnio kako će konzorcij INA- MOL postati vlasnik 67 posto vlasničke strukture kompanije Energopetrol, a za uzvrat će u iduće tri godine u tu kompaniju investirati 150 milijuna konvertibilnih maraka (oko 75 milijuna eura). Po Hadžipašićevim riječima federalna vlada je takvu odluku donijela nakon sedam mjeseci analiziranja ponude konzorcija INA - MOL na natječaju, te nakon dodatnih pregovora s konzorcijem INA - MOL.

Proteklih mjeseci više bošnjačkih dužnosnika i pojedini bošnjački mediji javno su se protivili mogućnosti da većinski vlasnik kompanije Energopetrol postane hrvatsko-mađarski konzorcij INA - MOL, te su tražili poništavanje natječaja na kojemu je INA - MOL prijavila svoju ponudu za dokapitalizaciju Energopetrola. Hadžipašić je u petak rekao kako bi poništavanje natječaja značilo neizvjesnost za kompaniju Energopetrol i dovođenja u pitanje egzistencije 1059 zaposlenika u toj kompaniji.

"Današnju odluku vlade Federacije BiH kojom se opredijelila da većinski vlasnik Energopetrola bude konzorcij INA - MOL najracionalnije je rješenje", istaknuo je Hadžipašić. On je kazao kako očekuje da će vlada Federacije BiH do kraja studenoga ove godine potpisati i službeni ugovor s konzorcijem INA - MOL o dokapitalizaciji kompanije Energopetrol.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙