FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pejčinović Burić s izaslanstvom mađarskog parlamentarnog odbora

ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada u idućem ćerazdoblju posebnu pozornost posvetiti informiranju svojih građana oprocesu pristupanja Europskoj uniji, rekla je u srijedu državnatajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova ieuropskih integracija (MVPEI) Marija Pejčinović Burić nakon sastankas mađarskim parlamentarnim izaslanstvom.
ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada u idućem će razdoblju posebnu pozornost posvetiti informiranju svojih građana o procesu pristupanja Europskoj uniji, rekla je u srijedu državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) Marija Pejčinović Burić nakon sastanka s mađarskim parlamentarnim izaslanstvom.

Kako je priopćeno iz MVPEI-ja, izaslanstvo Odbora za europske poslove Nacionalne skupštine Republike Mađarske, koje je u posjetu Hrvatskoj, predvodio je predsjednik Odbora Matyas Eorsi.

Pejčinović Burić upoznala je mađarsko izaslanstvo s eurointegracijskim procesom u Hrvatskoj i pripremama koje je službeni Zagreb proveo za što uspješnije vođenje pregovora s EU.

Eorsi je čestitao Hrvatskoj na otvaranju pristupnih pregovora s EU istaknuvši da je i u interesu Mađarske da Hrvatska što prije postane članicom Unije te je ponudio tehničku pomoć i iskustva svoje zemlje u vođenju pregovaračkog procesa.

Državna tajnica je zahvalila predsjedniku Odbora Eorsiu na iskazanoj potpori, naglasivši pri tom da su mađarska iskustva u procesu pristupanja Uniji dragocjena za Hrvatsku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙