FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska domaćin ministrima obrane CENCOOP inicijative

ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Ministri obrane zemalja CENCOOPinicijative (Central European Nations Cooperation), u kojoj suAustrija, Hrvatska, Mađarska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija iŠvicarska, sastat će se 20. i 21. listopada u Zagrebu, doznaje sedanas od Ministarstva obrane (MORH).
ZAGREB, 18. listopada 2005. (Hina) - Ministri obrane zemalja CENCOOP inicijative (Central European Nations Cooperation), u kojoj su Austrija, Hrvatska, Mađarska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Švicarska, sastat će se 20. i 21. listopada u Zagrebu, doznaje se danas od Ministarstva obrane (MORH).

Ta inicijativa, kojoj je Hrvatska pristupila 2002. i kojom predsjeda od prvog siječnja ove godine, osnovana je 1998. na poticaj Austrije i jedina je takva u Srednjoj Europi.

Iduće godine CENCOOP-om će predsjedati Rumunjska. Tom inicijativom, kao jedinom srednjoeuropskom, Republika Hrvatska koristi se za forum na kojemu može razmijeniti informacije, a unutar inicijative vidljiva su različita shvaćanja kako nastaviti CENCOOP-ov rad, doznaje se od MORH-a.

U sklopu sastanka ministara obrane MORH najavljuje i dva bilateralna sastanka hrvatskoga ministra obrane Berislava Rončevića s austrijskim i slovenskim kolegama. Sa slovenskim ministrom obrane sastat će se prvi put, a sastanak s austrijskim ministrom je bitan jer Austrija od iduće godine predsjeda Europskom unijom.

Osim sastanaka ministara obrane, u Zagrebu je najavljen i sastanak načelnika Glavnih stožera zemalja članica CENCOOP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙