FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada Federacije BiH idućeg tjedna o "Energopetrolu"

SARAJEVO, 7. listopada 2005. (Hina) - Vlada Federacije Bosne iHercegovine zadužila je federalno Ministarstvo financija da ponovorazmotri dugovanja koje ima naftna tvrtka "Energopetrol" i donese novorješenje o njihovu točnom iznosu.
SARAJEVO, 7. listopada 2005. (Hina) - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine zadužila je federalno Ministarstvo financija da ponovo razmotri dugovanja koje ima naftna tvrtka "Energopetrol" i donese novo rješenje o njihovu točnom iznosu.

Takva je odluka donesena u vezi s prošlotjednom odlukom sarajevskog Županijskog suda koji je poništio ranije rješenje Ministarstva financija o postojanju duga "Energopetrola" u iznosu od 22 milijuna konvertibilnih maraka (oko 11 milijuna eura).

Navodno postojanje takvog duga zaustavilo je postupak privatizacije "Energopetrola", jer su INA i MOL kao partneri odabrani za sudjelovanje u tom procesu odbili prihvatiti podmirenje dugovanja koja nisu bila navedena u natječaju što ga je raspisala federalna vlada.

Kako je priopćeno, Vlada Federacije BiH u četvrtak je zaključila kako će se na sjednici, što bi se trebala održati idućeg tjedna, opredijeliti hoće li razgovori o dovršenju privatizacije na temelju ranije raspisanog natječaja biti nastavljeni s hrvatsko-mađarskim naftnim konzorcijem ili će pak taj natječaj biti poništen i nakon toga raspisan novi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙