FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vittrup: Naoružane kriminalne skupine nemaju lokalnu potporu

PRIŠTINA,19. listopada 2005.(Hina) - Povjerenik međunarodne policije naKosovu Kai Vittrup potvrdio je u srijedu da su u zapadnom ijugozapadnom dijelu Kosova primijećene organizirane naoružanekriminalne skupine, ali je dodao kako se radi o maloj skupini ljudikoji nemaju potporu mjesnog stanovništva.
PRIŠTINA,19. listopada 2005.(Hina) - Povjerenik međunarodne policije na Kosovu Kai Vittrup potvrdio je u srijedu da su u zapadnom i jugozapadnom dijelu Kosova primijećene organizirane naoružane kriminalne skupine, ali je dodao kako se radi o maloj skupini ljudi koji nemaju potporu mjesnog stanovništva.

"Ti kriminalci su pretežito djelovali u zapadnom djelu Kosova i kako bi učinili situaciji dramatičnom, bili su obučeni u crne odore", kazao je u srijedu u Prištini na konferenciji za novinstvo Kai Vittrup.

On je mišljenja da su, prema načinu pojavljivanja, te naoružane skupine organizirane.

Vittrup je dodao da policija ima informacije tko mogu biti te osobe, koje, smatra povjerenik UN policije "imaju malu ili nikakvu potporu mjesnog stanovništva", uputivši poziv da se problem ne preuveličava.

UNMIK je sigurnosno stanje na Kosovu ocijenio stabilnim.

S druge strane policija je u srijedu u Prištini privela 36 članova pokreta "Samoopredeljenje", bivšeg studentskog čelnika kosovskih Albanaca, Albina Kurtija, zbog toga što su na vozila UNMIK-a ispisivali parole protiv civilne misije na Kosovu.

Glasnogovornik Kosovske policijske službe Refki Morina je potvrdio da je policija zadržala tri pripadnika pokreta.

Pokret "Samoopredeljenje" protivi se pregovorima o političkom statusu Kosova i ustraje na tome da međunarodna zajednica izravno prizna neovisnost Kosova.

Policija je i ranije zbog pisanja parola uhitila, a neki od sudova za prekršaje na Kosovu zatvorom kažnjavali, pripadnike toga pokreta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙