FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zapovjednik KFOR-a: Nismo zabrinuti tvrdnjama o oružanim skupinama

PRIŠTINA,18.listopada.2005(Hina) - Zapovjednik KFOR-a na Kosovu,talijanski general Giuseppe Valotto, izjavio je u utorak kako navodnapojava naoružanih osoba u raznim dijelovima Kosova ne predstavljarazlog za ozbiljnu zabrinutost.
PRIŠTINA,18.listopada.2005(Hina) - Zapovjednik KFOR-a na Kosovu, talijanski general Giuseppe Valotto, izjavio je u utorak kako navodna pojava naoružanih osoba u raznim dijelovima Kosova ne predstavlja razlog za ozbiljnu zabrinutost.

General Valotto rekao je novinarima tijekom njegova današnjeg posjeta Uroševcu, oko 45 kilometara južno od Prištine, da aktivnost nekoliko osoba ne može ugroziti sigurnost te da je uvjeren da 95 posto stanovništva želi mir i razvoj na Kosovu.

"Ne vjerujem da je ta pojava tako uznemirujuća. Aktivnost nekoliko osoba ne može utjecati na konačni status Kosova. Vjerujem da 95 posto stanovništva želi mir. Nije u oružju perspektiva i gospodarski razvoj", rekao je zapovjednik KFOR-a na Kosovu.

Odgovarajući na novinarska pitanja o navodnom povećanju broja ilegalno naoružanih Albanaca i Srba na Kosovu, on je istaknuo kako "KFOR dobro zna koja je njegova zadaća" te da će "snažno reagirati u slučaju bilo kakve prijetnje".

Zadnjih dana mediji na albanskome na Kosovu objavili su informacije kako su se u zapadnom djelu Kosova pojavile oružane maskirane skupine koje zaustavljaju vozila i putnike, a sebe nazivaju Vojska za neovisnost Kosova. Pripadnici KFOR-a i policije intenzivno tragaju kako bi otkrili i razbili takve skupine, za čije se pripadnike pretpostavlja da su Kosovari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙