FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Prosvjednici iz Ministarstva javnih službi završili na policiji

PRIŠTINA,6. listopada 2005.(Hina) - Policija na Kosovu uhitila je učetvrtak nakon ponoći najmanje 70 namještenika u Ministarstvu javnihslužbi Kosova, koji su u srijedu navečer započeli štrajk glađu uzgradi toga ministarstva.
PRIŠTINA,6. listopada 2005.(Hina) - Policija na Kosovu uhitila je u četvrtak nakon ponoći najmanje 70 namještenika u Ministarstvu javnih službi Kosova, koji su u srijedu navečer započeli štrajk glađu u zgradi toga ministarstva.

Oni su prosvjedovali zbog toga što im ministarstvo nije produljilo ugovore o radu te protiv mjera koje zajedno sa svojom ekipom provodi ministrica Melihate Termkollia, koja je na čelo ministarstva došla iz Demokratskog saveza Kosova umjesto ranijeg ministra, visokog dužnosnika vodeće oporbene Demokratske partije Kosova, Jakupa Krasniqija.

Prosvjednici tvrde da su isključeni s posla bez primjene zakonskih procedura i traže povratak na posao.

Jake snage policije ušli su tijekom protekle noći u zgradu Ministarstva javnih službi i uhitili sve sudionike štrajka. Oni su izjavili da su silom izvučeni te su optužili Kosovsku policijsku službu za primjenu sile.

Glasnogovornica policije Sabrije Kamberi opovrgnula je da je prema prosvjednicima bila upotrijebljena sila dodavši da će se eventualni pojedinačni takvi slučajevi ispitati.

Policija je jutros oslobodila sve uhićene prosvjednike nakon što im je oduzela identifikacijske kartice ministarstva.

Mediji na albanskome u Prištini prenijeli su da je naredbu za prekid štrajka glađu dao povjerenik međunarodne policije Kai Vittrup, na zahtjev minitrice javnih službi Melihate Termkollia, te da su prosvjednici tražili susret s premijerom Bajramom Kosumijem, no da do susreta nije došlo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙