FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čečenija: načelnik policije zapovijedio da se puca na sve maskirane

MOSKVA, 18. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Načelnik policije upobunjenoj Čečeniji zapovijedio je u utorak svojim ljudima da pucaju iubiju svaku osobu koja se na ulici pojavi maskirana, izvijestila je uutorak agencija Interfax.
MOSKVA, 18. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Načelnik policije u pobunjenoj Čečeniji zapovijedio je u utorak svojim ljudima da pucaju i ubiju svaku osobu koja se na ulici pojavi maskirana, izvijestila je u utorak agencija Interfax.

Dužnosnici ministarstva unutarnjih poslova u Moskvi su, međutim, taj potez osudili kao "nerazborit" i izjavili da bi on mogao ugroziti njihove operacije u Čečeniji.

"Danas sam zapovijedio da policija puca na svakoga tko se usudi na ulicu izaći maskiran, bez obzira tko su i koga predstavljaju", navela je agencija Interfax izjavu načelnika Ruslana Alkhanova koji je dodao i da su "oni koji se boje pokazati svoje lice banditi".

"Ova proizvoljna odluka trebala je biti razmotrena s pravnog stajališta. Treba razmisliti i o njenim posljedicama", rekao je visoko rangirani dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova u Moskvi agenciji Interfax.

Pukovnik Vasilij Pančekov napomenuo je da neki pripadnici redarstvenih snaga također maskiraju lice u svojim operacijama uslijed posebne prirode njihova posla te da to pravo štite savezni zakoni. "Zabrana zakrivanja lica može naštetiti redarstvenicima koji se bore protiv kriminala", istaknuo je Pančekov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙