FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin odbacuje mogućnost kandidature za treći mandat

MOSKVA, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putinu utorak je još jednom odbacio mogućnost kandidature za trećipredsjednički mandat na izborima 2008. godine, isključivši bilo kakvupromjenu ruskog ustava.
MOSKVA, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je još jednom odbacio mogućnost kandidature za treći predsjednički mandat na izborima 2008. godine, isključivši bilo kakvu promjenu ruskog ustava.

"Nije pametno unositi radikalne promjene u ustav", kazao je Putin odgovarajući izravno na televiziji na pitanja svojih sugrađana.

"Ne smatram svojom zadaćom da ostanem zauvijek u Kremlju. Moja je zadaća stvaranje uvjeta za dugoročni razvoj zemlje", rekao je Putin.

Putin je, na pitanje o sve češćim otmicama civila u ratom zahvaćenoj Čečeniji, obećao da će učiniti sve kako bi riješio taj problem. Kako je kazao, za otmice su jednako odgovorni i čečenski pobunjenici, ali i pripadnici sigurnosnih snaga u Čečeniji. "Nastavit ćemo tražiti nestale osobe, ali i odgovorne za ta kriminalna djela", rekao je ruski predsjednik.

No, istaknuo je Putin, najvažnije je postići političko rješenje situacije u Čečeniji te usmjeriti što veći broj ljudi prema tom procesu. Pritom je pozvao birače na izađu na izbore u Čečeniji i studenom.

Putinu je bilo postavljeno i pitanje o Kurilskim otocima koji su pod ruskim suverenitetom, a na koje pravo polaže i Japan. "Ta su četiri otoka pod ruskim suverenitetom, to je određeno međunarodnim pravom, to je rezultat Drugog svjetskog rata i mi ne smijem izvan toga raspravljati ni o čemu", kazao je Putin.

Ruski je predsjednik najavio i to da Rusija nabavlja nove rakete visoke preciznosti "neranjive" na proturaketne obrane drugih zemlja.

"Trenutačno razrađujemo i planiramo postaviti nove sustave strateških raketa visoke preciznosti koje nitko na svijetu nema", kazao je Putin.

"To su supersonične rakete koje mogu mijenjati smjer i visinu, ti su sustavi gotovo neranjivi i na proturaketnu obranu koju su razradile neke zemlje", dodao je ruski predsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙