FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Policija se predstavila građanima na Jarunu

ZAGREB, 25. rujna 2005. (Hina) - U povodu blagdana Sv. Mihovila 29.rujna, koji policija slavi kao svoj dan, hrvatska policija danas jegrađanima na Jarunu predstavila najatraktivnije dijelove svojegarada.
ZAGREB, 25. rujna 2005. (Hina) - U povodu blagdana Sv. Mihovila 29. rujna, koji policija slavi kao svoj dan, hrvatska policija danas je građanima na Jarunu predstavila najatraktivnije dijelove svojega rada.

U sklopu cjelodnevnog druženja, koje se održava pod geslom "Dođi, vidi, razotkrij hrvatsku policiju na djelu", izvedene su vježbe specijalaca, interventne policije, Policijske akademije i Centra za obuku pasa vodiča i dresuru službenih pasa.

Građani su među ostalim mogli vidjeti helikopterske vježbe specijalne policije, vježbe zaštite štićenih osoba i oslobađanja talaca iz vozila te policijsku taktiku prilikom uhićenja počinitelja iz vozila.

Na izložbenim štandovima, koji se mogu razgledati do 18 sati, predstavljeni su oprema i rad kriminalističke i prometne policije, forenzičara, Policijske akademije i Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić".

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin izjavio je novinarima da policijska oprema zasad odgovora njezinim potrebama. "Ocjene da je hrvatska policija nespremna ne stoje, ali je činjenica da se oprema s vremenom rabi i da je treba usavršavati", rekao je Kirin, dodajući da MUP u policijski posao želi uvesti što više kvalitetne opreme.

Podsjetio je da kadrovske promjene MUP-a podrazumijevaju i novu tehniku. Tako uskoro treba krenuti u nabavu novog oružja i automobila te novih odora.

Zauzeo se za što jače dodatno usavršavanje policajaca kako bi MUP bio spreman za nove zadaće u borbi protiv terorizma i organiziranog, gospodarskog i informatičkog kriminala.

Svoj dan policija će do četvrtka, 29. rujna, obilježiti mnogim događajima. Od sutra u Muzeju policije u osnutku u Savskoj ulici građani mogu razgledati izložbu o oslobodilačkim akcijama Bljesku i Oluji te o ulozi specijalne policije u njima.

Tim postavom obilježit će se i 80. godišnjica smrti Ivana Vučetića, Hrvata koji se smatra tvorcem suvremene kvalifikacije otiska prstiju, vrlo važne metode za identifikaciju osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙