FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Antifašisti prijavili policiji da je srušen spomenik palim borcima u Rečici

KARLOVAC, 23. rujna 2005. (Hina) - Karlovačka Udruga antifašističkihboraca i antifašista prijavila je policiji da je srušen spomenik palimborcima u Rečici, rečeno je danas u Karlovcu na tiskovnoj konferencijiUdruge.
KARLOVAC, 23. rujna 2005. (Hina) - Karlovačka Udruga antifašističkih boraca i antifašista prijavila je policiji da je srušen spomenik palim borcima u Rečici, rečeno je danas u Karlovcu na tiskovnoj konferenciji Udruge.

Spomenik je podignut nakon 2. svjetskog rata, bio je u obliku obeliska i smješten je uz kosturnicu partizana 10. kordunaške brigade.

Mjesto na kojem je bio spomenik sada je zatrpano građevinskim materijalom i podignuto za 40 do 50 cm kao da tu ničega nije ni bilo, rekao je potpredsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Karlovca Franjo Vuković, napomenuvši da su o tome još prije dva tjedna obavijestili policiju.

On smatra da je obelisk poslužio kao građevinski materijal za zatrpavanje terena, što je nedopustivo kao i zataškavanje takvog djela.

Od 97 partizanskih spomenika, bisti, ploča i grobišta u Karlovcu i okolici preko polovice je oštećeno ili uklonjeno u posljednih 10 ili 15 godina, a da za to do danas nitko nije odgovarao, rekao je predsjednik Udruge Janko Grguraš.

Glasnogovornik PU karlovačke Tomislav Kotić rekao je u vezi s tim da policija ima saznanja o tom događaju i da poduzima mjere i radnje s ciljem utvrđivanja činjenica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙