FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zastupnik optužbe za atentat na Đinđića dao ostavku i odlazi u odvjetnike

BEOGRAD,28. rujna(Hina) - Zamjenik specijalnog tužitelja zaorganizirani kriminal Nebojša Maraš, koji je dosad zastupao optužnicuprotiv optuženih za atentat na premijera Zorana Đinđića podnio jeostavku i odlazi u odvjetništvo, a zastupanje optužnice preuzet ćedonedavni specijalni tužitelj Jovan Prijić, potvrdio je u srijedu nakonferenciji za novinare novi specijalni tužitelj SlobodanRadovanović.
BEOGRAD,28. rujna(Hina) - Zamjenik specijalnog tužitelja za organizirani kriminal Nebojša Maraš, koji je dosad zastupao optužnicu protiv optuženih za atentat na premijera Zorana Đinđića podnio je ostavku i odlazi u odvjetništvo, a zastupanje optužnice preuzet će donedavni specijalni tužitelj Jovan Prijić, potvrdio je u srijedu na konferenciji za novinare novi specijalni tužitelj Slobodan Radovanović.

Prije Maraševe ostavke, polovinom rujna, uhićen je drugi zamjenik specijalnog tužitelja Milan Radovanović, s kojim je Maraš zastupao optužnicu. Radovanović je uhićen zbog sumnje da je odao državnu tajnu, odnosno činjenicu da je Uprava za borbu protiv organiziranog kriminala prisluškivala dogovore jedne skupine osuđenih kriminalaca koji su dogovarali povoljnu odluku o svom slučaju na Vrhovnom sudu Srbije. Zajedno s Radovanovićem tada je uhićen i jedan sudac toga suda, osumnjičen da je tražio mito kako bi osuđujuća presuda Specijalnog suda za organizirani kriminal u tom slučaju bila ukinuta.

Zastupnici supruge ubijenog premijera Ružice Đinđić i u atentatu ranjenog Đinđićevog tjelohranitelja Milana Veruovića, odvjetnici Rajko Danilović i Božo Prelević, izjavili su za Radio B92 da je moguće da je Maraš ostavku podnio zbog pritisaka.

"Zaprepašćujuće je da je Maraš podnio zahtjev za razrješenje s tužiteljske dužnosti uoči završetka prvostupanjskog postupka optuženima za ubojstvo premijera Đinđića. Poznavajući Maraša, siguran sam da on to ne bi učinio bez nekog jakog razloga i motiva", kazao je Danilović, dodajući da pretpostavlja da pritisak dolazi "od ljudi protiv kojih se postupak vodi", te da je i ranije bilo pritisaka na Specijalni sud i tužiteljstvo.

Suđenje optuženima za ubojstvo premijera Đinđića nastavlja se 9. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙