FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena Piskačeva knjiga "'Nebeska Srbija' u Hrvatskoj - mit, zbilja, oprost, zaborav, obnova"

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Knjigu Nenada Piskača "'NebeskaSrbija' u Hrvatskoj - mit, zbilja, oprost, zaborav, obnova" upravo jeobjavio zaprešićki nakladnik Grafički studio.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Knjigu Nenada Piskača "'Nebeska Srbija' u Hrvatskoj - mit, zbilja, oprost, zaborav, obnova" upravo je objavio zaprešićki nakladnik Grafički studio.

Autor na osnovi izvornih dokumenata "razotkriva svjetonazorno-ideološko, političko, normativno i organizacijsko ustrojstvo velikosrpske oružane agresije na Republiku Hrvatsku", piše nakladnik na koricama knjige i dodaje kako su središnji izvor knjige dokumenti i izvori srpske okupacijske vlasti u Hrvatskoj, koji su inozemnoj i domaćoj javnosti do sada bili potpuno nepoznati.

U predgovoru povjesničar Josip Jurčević podsjeća kako će "čitatelj, a napose istraživači, hrvatska vlast i Haaški sud u knjizi "Nebeska Srbija u Hrvatskoj" na jednom mjestu pronaći golem broj izvanredno korisnih podataka i uputnica na izvorne dokumente s pomoću kojih je autor dao stručan, logičan i pregledan prinos razumijevanju srpske oružane agresivnosti potkraj 20. stoljeća.

Knjiga "'Nebeska Srbija' u Hrvatskoj - mit, zbilja, oprost, zaborav, obnova" (319 str.) u 40 poglavlja, uz ino, kako stoji u naslovima, raščlanjuje jugoslavensku krinku velikosrpske politike od masovne preobrazbe četnika u partizane, preko bala vampira na Gazimestanu i proglašenja ratnog stanja do preobrazbe jučerašnjih srpskih terorista u vlast.

Pogovor knjizi napisao je Marko Samardžija, profesor zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, a na kraju knjige autor je u prilozima objavio eseje Ive Korskoga, Joška Kontića i prilog novinara Roberta Šretera "Hoće li biskupi u Haag?"

U knjizi su objavljeni sažetci na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, literatura i kazalo imena.

Književnik i publicist Nenad Piskač (1962.) objavio je više knjiga, a među njima i knjigu "Između Hrvatske i Hrvata".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙