FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija prekinula hrvatsko-makedonski lanac krijumčara heroina

ZAGREB/VARAŽDIN, 18. listopada 2005. (Hina) - Uhićenjem petero osoba izapljenom više od kilograma heroina prije nekoliko dana policija jeprekinula organizirani hrvatsko-makedonski lanac krijumčara heroinakoji je u zadnjih pet godina, pretpostavlja se, prokrijumčario više odstotinu kila te droge od koje je najveći dio zaplijenjen u drugimeuropskim državama.
ZAGREB/VARAŽDIN, 18. listopada 2005. (Hina) - Uhićenjem petero osoba i zapljenom više od kilograma heroina prije nekoliko dana policija je prekinula organizirani hrvatsko-makedonski lanac krijumčara heroina koji je u zadnjih pet godina, pretpostavlja se, prokrijumčario više od stotinu kila te droge od koje je najveći dio zaplijenjen u drugim europskim državama.

Varaždinska policija danas je priopćila da je prije dva dana završila višemjesečna akcija pod kodnim imenom "Put", koja je rezultirala uhićenjem pet osoba.

Na zagrebačkom području tada su pri pokušaju preprodaje kilograma heroina uhićeni makedonski državljanin N.F. (53) i hrvatski državljani S.B. (48) i H.H. (42).

Varaždinska je policija uhitila hrvatsku državljanku S.Š. (35), a u Istri je uhićen i hrvatski državljanin D.P. (39).

Policija je pretragom deset stanova i vozila na varaždinskom i zagrebačkom području te u Krapinsko-zagorskoj, Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji pronašla još 76 grama heroina.

Sumnja se da uhićenici pripadaju 16-članoj organiziranoj skupini krijumčara heroina koja je u zadnjih pet godina prokrijumčarila oko sto kilograma te droge vrijedne dva milijuna eura.

Policija je kazneno prijavila svih 16 osumnjičenika, od kojih je sedmero na slobodi, jedan izdržava zatvorsku kaznu u Italiji, a jedan u Hrvatskoj.

Policija raspolaže imenima 14 osoba, među kojima je 11 hrvatskih državljana, dva makedonska i jedan turski, a dvije se osobe još vode kao nepoznate.

U akciju "Put" bilo je uključeno više policijskih uprava, USKOK te policije iz Makedonije i Slovenije, a u tijeku kriminalističke obradbe primjenjivane su posebne mjere (tajno praćenje, nadzor i tehničko snimanje telefonskih razgovora, i t.d.), stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙