FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena sjednica Zagrebačke skupštine

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Gradski zastupnici Zagrebačkeskupštine večeras su većinom glasova nakon oštre rasprave Vladiuputili prijedlog da gradnju osnovne škole u Sesvetskim Selimaproglasi državnim interesom kako bi se mogao provesti postupakizvlaštenja jer s vlasnicima zemljišta nije bilo moguće sporazumnoriješiti imovinsko-pravne odnose.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Gradski zastupnici Zagrebačke skupštine večeras su većinom glasova nakon oštre rasprave Vladi uputili prijedlog da gradnju osnovne škole u Sesvetskim Selima proglasi državnim interesom kako bi se mogao provesti postupak izvlaštenja jer s vlasnicima zemljišta nije bilo moguće sporazumno riješiti imovinsko-pravne odnose.

Oporba je u raspravi naglašavala potrebu izgradnje škole u Sesvetskim Selima jer djeca sada u prenapućenoj školi pohađaju nastavu u četiri smjene, ali su tražili da se pregovorima vlasnicima zemlje ponudi cijena veća od 210 kuna po četvornom metru koliko im je Grad dosad nudio za otkup. Također je rečeno da vlasnici tog zemljišta zbog GUP-a već 30 godina ne mogu raspolagati svojom zemljom.

Gradonačelnik Milan Bandić apelirao je na zastupnike da prihvate tu točku kako bi Vlada mogla početi s postupkom izvlaštenja, te obećao da će paralelno s tim već sutra u Sesvetskim Selima on osobno, te svi zastupnici koji mu se žele pridružiti i pomoći razgovarati s vlasnicima zemljišta o otkupu. Bandić je obećao da će za mjesec dana, na idućoj sjednici Skupštine gradske zastupnike obavijestiti o rezultatima.

Nije prihvaćen zaključak Kluba zastupnika HNS-a da se Poglavarstvo obveže na nastavak pregovora radi nagodbe s vlasnicima čestica i da najkasnije za tri mjeseca o učinjenom izvijesti Skupštinu.

Na Skupštini nije prošao Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o javnom linijskom gradskom prijevozu putnika koji su uputili gradski zastupnici HSP-a tražeći uvođenje jedne, jedinstvene zone u ZET-ov gradski prijevoz.

Zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić HSP-ovcima je rekao "da kucaju na otvorena vrata" jer je Poglavarstvo već osnovalo Povjerenstvo koje će do kraja godine pronaći rješenje za uvođenje jedne zone u ZET-ov gradski prijevoz putnika.

HSP-ovci su nakon toga najavili da će nakon izglasavanja točke o prijedlogu odluke o načinu ustupanja građevinskog zemljišta za stambeno zbrinjavanje branitelja i članova njihovih obitelji napustiti sjednicu, što su i učinili.

Pred kraj sjednice Alenka Košiša Čičin-Šain (HNS) rekla je da oporba održava kvorum Skupštine, jer pozicija stalno napušta sjednicu, pa se moralo pristupiti pojedinačnom prebrojavanju koje je pokazalo da je nazočno 32 zastupnika i sjednica je uspjela završiti zasjedanje.

Među ostalim, gradski zastupnici prihvatili su i zaključke na prijedlog statuta 108 škola i centara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙