FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čehok: varaždin ispunio uvjete za osnivanje veleučilišta

VARAŽDIN, 27. rujna 2005. (Hina) - U povodu prijedloga grada Varaždinai Visoke elektrotehničke škole da se u Varaždinu osnuje veleučilištegradonačelnik Ivan Čehok podsjetio je kako je ta zamisao stara dvijegodine, no da se zahtjev upućuje sada kad buduće veleučilište imaprostor i opremu.
VARAŽDIN, 27. rujna 2005. (Hina) - U povodu prijedloga grada Varaždina i Visoke elektrotehničke škole da se u Varaždinu osnuje veleučilište gradonačelnik Ivan Čehok podsjetio je kako je ta zamisao stara dvije godine, no da se zahtjev upućuje sada kad buduće veleučilište ima prostor i opremu.

Dekan Visoke elektrotehničke škole Blago Spajić na konferenciji za novinare naglasio je kako veleučilišta drugih gradova u Hrvatskoj, koja su osnovana prije varaždinskog, nemaju prostor i opremu, što im otežava rad.

Za veleučilište u Varaždinu ispunjeni su svi zakonski uvjeti: uz prostor i opremu postoje i tri stručna studija. Andrija Petrović, prodekan za nastavu na Visokoj elektrotehničkoj školi, naveo je kako se na studij elektrotehnike, multimedija, oblikovanja i primjene te proizvodnog strojarstva u srpnju upisalo 220 studenata. Na temelju tih triju stručnih studija traži se dopusnica za osnivanje veleučilišta u Varaždinu.

Petrović je, govoreći o planu za upis 2000 studenata u 10 do 15 stručnih studija, objasnio kako je riječ o studijima za potrebe gospodarstva.

Čehok je napomenuo kako se nastavlja rad na projektu varaždinskog sveučilišta, za što također postoje uvjeti.

(Hina) xmvar ydd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙