FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od ove jeseni u Zagrebu nova visoka škola za turizam "Utilus"

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - U Zagrebu je danas predstavljenanovosnovana privatna Visoka poslovna škola za turistički i hotelskimenadžment "Utilus", koja s radom počinje u ovogodišnjem listopadu, astudentima kroz trogodišnje školovanje nudi stručno obrazovanje zapotrebe turizma i hotelijerstva usklađeno s europskim i svjetskimstandardima.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - U Zagrebu je danas predstavljena novosnovana privatna Visoka poslovna škola za turistički i hotelski menadžment "Utilus", koja s radom počinje u ovogodišnjem listopadu, a studentima kroz trogodišnje školovanje nudi stručno obrazovanje za potrebe turizma i hotelijerstva usklađeno s europskim i svjetskim standardima.

Predstavljajući školu njezin osnivač i dekan Boris Vukonić (ujedno i dugogodišnji predavač te osnivač Studija za turizam pri zagrebačkom Ekonomskom fakultetu) istaknuo je da je to prvi put da je u Hrvatskoj fizička osoba osnovala neku visokoškolsku ustanovu.

Nastavni plan i program škole sastavljen je za dva smjera - turistički i hotelski menadžment, a za te se smjerove studenti odlučuju nakon prve godine. Nakon druge godine studenti odrađuju praktičnu nastavu u inozemstvu, i to, kako kaže Vukonić, u najznačajnijim svjetskim hotelskim lancima poput Kempinskog, Hiltona, Starwoodu i drugima. Za one koji ne mogu u inozemstvo praksa je organizirana u domaćim hotelsko-turističkim tvrtkama.

Vukonić posebno ističe dobru strukturu predavača odnosno stalnih i gostujućih profesora iz Hrvatske i inozemstva.

Za cijenu studija po jednoj školskoj godini od 3.000 eura Vukonić drži da nije previsoka te da je slična onima iz drugih privatnih škola u Hrvatskoj.

"Utilus" je dopusnicu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dobio prije mjesec dana, a . trenutno su u tijeku prijave za školu.

Zainteresiranih osim iz Hrvatske ima i iz Bosne i Hercegovine te Makedonije, a iako broj studenata nije ograničen drži da bi ih u prvoj generaciji mogli imati najmanje 50-ak.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙