FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagvozd: općinski načelnik osumnjičen za šest kažnjivih djela

SPLIT,17. listopada 2005.(Hina) - Protiv načelnika zagvoške općineOdsjek USKOK-a u Splitu podnio je 14. listopada istražni zahtjevIstražnom centru Županijskog suda u Splitu zbog sumnje da je počiniočak šest kažnjivih djela, oštetivši tu općinu, među ostalim, za110.522 kune, potvrđeno je danas u USKOK-u.
SPLIT,17. listopada 2005.(Hina) - Protiv načelnika zagvoške općine Odsjek USKOK-a u Splitu podnio je 14. listopada istražni zahtjev Istražnom centru Županijskog suda u Splitu zbog sumnje da je počinio čak šest kažnjivih djela, oštetivši tu općinu, među ostalim, za 110.522 kune, potvrđeno je danas u USKOK-u.

Općinski načelnik Zagvozda Boženko Dedić, čiji identitet USKOK ne navodi, sumnjiči se da je počinio četiri kažnjiva djela zloporabe obavljanja dužnosti državne vlasti te kažnjivo djelo sklapanja štetna ugovora i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga 2004. i u prvoj polovici 2005.

Glede kažnjivih djela zloporabe obavljanja dužnosti državne vlasti USKOK je utvrdio sumnju da je Dedić, koristeći se položajem općinskog načelnika, protivno odredbama Zakona o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti i Zakona o javnoj nabavi, pogodovao u davanju i ugovaranju raznih poslova tvrtki "Serdar - Građenje" koje je bio stvaran vlasnik.

K tomu, načelnik je osumnjičen i da je u travnju 2005. zaključenjem ugovora o naknadi štete s jednom osobom oštetio općinu za 110.522 kune. Zbog vođenja poslovnih knjiga na način koji otežava preglednost poslovanja i općinskog imovinskog stanja načelnik je osumnjičen i za kažnjivo djelo povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Postupak protiv načelnika vodi se redovitim putem, što znači da neće biti pritvoren.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙