FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: britansko Veleposlanstvo nije tražilo provjeru Damira Rovišana

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija izvijestila jedanas da britansko Veleposlanstvo nije od policije tražilo sigurnosnuprovjeru Damira Rovišana koji je osumnjičen da je u ponedjeljakaktivirao bombu u uredu za pošiljke u Veleposlanstvu.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija izvijestila je danas da britansko Veleposlanstvo nije od policije tražilo sigurnosnu provjeru Damira Rovišana koji je osumnjičen da je u ponedjeljak aktivirao bombu u uredu za pošiljke u Veleposlanstvu.

Damir Rovišan, koji je pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog drugog kaznenog djela, od jutros se nalazi na ispitivanju u Istražnom centru zagrebačkog Županijskog suda.

Na zagrebačkoj policiji danas su rekli da je Rovišan u Veleposlanstvu aktivirao ručnu bombu "M75" te da se radi o osobnom motivu jer se 13. rujna trebao pojaviti na izdržavanju 16-mjesečne zatvorske kazne, na koju je pravomoćno osuđen zbog pokušaja razbojstva 1998. godine.

Načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec rekao je novinarima da ne zna je li sud tražio mjeru privođenja nakon što se Rovišan nije pojavio na odsluženju zatvorske kazne. Ako je to učinjeno, onda ga je trebala tražiti sisačka policija jer je Rovišan prijavljen na tom području.

Policija je jučer objavila da im je Rovišan priznao da je samoinicijativno u Veleposlanstvo unio eksplozivnu napravu i aktivirao je, pri čemu je lakše ranjen u nogu.

No, policija nije rekla je li Rovišan to priznanje dao u prisustvu branitelja. Hoće li Rovišan i pred istražnim sucem priznati kazneno djelo ili će se braniti šutnjom, doznat će se nakon ispitivanja koje je počelo nešto iza 10 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙