FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: uhićena skupina osumnjičena za drogu, krivotvorenje, oružje...

RIJEKA, 21. rujna 2005. (Hina) - Policijska uprava primorsko-goranskana današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinstvo izvijestila ouhićenju osmeročlane skupine osumnjičene za zloporabu droge,organiziranje radi počinjenja kažnjivih djela, krivotvorenje državnihbiljega i neovlašteno držanje oružja.
RIJEKA, 21. rujna 2005. (Hina) - Policijska uprava primorsko-goranska na današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinstvo izvijestila o uhićenju osmeročlane skupine osumnjičene za zloporabu droge, organiziranje radi počinjenja kažnjivih djela, krivotvorenje državnih biljega i neovlašteno držanje oružja.

Načelnik Sektora kriminaliteta pri PU Vitomir Bijelić rekao je da su uhićenici u dobi između 26 i 36 godina, te da su hrvatski državljani od kojih jedan s prebivalištem u Zagrebu, a ostali s područja Primorsko-goranske županije.

Jedan od njih je djelatna vojna osoba, a dvije su žene.

Akciju koja se pripremala više mjeseci koordinirao je USKOK, a sudjelovalo je više odjela MUP-a te PU zagrebačka i primorsko-goranska.

Jučer je pretraženo petnaestak stanova, kuća i automobila kojima su se koristili osumnjičeni, te je pronađeno 200 grama heroina, 28,5 kilograma privrednog i vojnog plastičnog eksploziva, 8 protupješačkih mina, 3 ručne bombe, 2 upaljača za protuoklopnu minu, 30 metara sporogorećeg štapina, dva puškomitraljeza, četiri automatske puške i jedna poluautomatska puška, sačmarica i puška M-48, jedan signalni pištolj i jedan revolver te oko 3000 komada streljiva.

Po riječima načelnika Odjela za suzbijanje organiziranog kriminaliteta PU Branimira Likera, utvrđeno je da je prvoosumnjičeni, koji je rođen 1974., početkom godine organizirao skupinu. Dio ih je u Zagrebu nabavljao drogu te ju prenosio u Rijeku, gdje je prodavana ili korištena za njihovu osobnu konzumaciju.

Također je utvrđeno da je skupina krivotvorila državne biljege u vrijednosti od po 20 kuna, a zasad se zna da su samo na jednom prodajnom mjestu prodali takvih biljega u vrijednosti 30.000 kuna.

Oružje vojnog podrijetla bilo je rastavljeno i zapakirano u nepropusne folije pa policija smatra da je bilo namijenjeno daljnjoj prodaji.

Osumnjičeni će danas biti privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci, a kriminalistička obrada se nastavlja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙