FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: uhićen osumnjičenik za ubojstvo civila iz 1991.

OSIJEK, 28. rujna 2005.(Hina) - Djelatnici osječko-baranjske Policijskeuprave uhitili su 49-godišnjega hrvatskog državljanina iz Čepina kodOsijeka zbog osnovane sumnje da je u prosincu 1991. u Čepinu kaopripadnik Vojne policije počinio kažnjivo djelo teškog ubojstva.
OSIJEK, 28. rujna 2005.(Hina) - Djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave uhitili su 49-godišnjega hrvatskog državljanina iz Čepina kod Osijeka zbog osnovane sumnje da je u prosincu 1991. u Čepinu kao pripadnik Vojne policije počinio kažnjivo djelo teškog ubojstva.

Osumnjičenik će biti sproveden u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda, izvijestili su na današnjoj, izvanrednoj, konferenciji za novinare dužnosnici PU-a.

Načelnik PU-a Vladimir Faber je, rekavši kako je uhićenik ispitan u nazočnosti branitelja te kako je u cijelosti priznao da je počinio kažnjivo djelo, zanijekao da je taj slučaj povezan s nedavnim uhićenjem Freda Marguša, osumnjičena za ratni zločin na osječkom području 1991. Objasnio je da je policija izradila plan rada za svako kažnjivo djelo ubojstva ili nestanka te da počinje realizacija pojedinačnih predmeta.

Ocijenio je kako se većina nestanaka vjerojatno ne će moći kriminalistički rasvijetliti zbog, kako navodi, proteka vremena te nedostatka materijalnih tragova i dokaza, ali da će se "nastojati rasvijetliti ono što je objektivno moguće". Dodao je da se ubrzano radi na sedam predmeta, u prvom redu na slučajevima ubojstava za koja su postojali rezultati očevida te određeni tragovi 1991. i 1992.

Načelnik Ureda načelnika PU-a Stipo Rimac kazao je da je provodeći izvide kažnjivih djela ubojstava i nestanaka na području PU-a utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičenik 5. prosinca 1991., vraćajući se sa sprovoda svog šogora koji je kao i osumnjičenikov brat smrtno stradao u obrani Osijeka od velikosrpske agresije, ispred poslovnice pošte u Čepinu susreo tada 61-godišnjeg Milenka Rusića. S njim se najprije verbalno sukobio, a zatim je iz svog automobila izvukao automatsku pušku "crvena zastava" iz koje je u Rusića rafalno ispalio više hitaca te ga na mjestu usmrtio, kazao je Rimac.

Tada je više hitaca ispaljeno u unutrašnjost poslovnice, u kojoj su se nalazila tri građanina, pa se osnovano sumnja da je uhićenik počinio kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine, dodao je Rimac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙